Megújult oldalunk szerkezete!

Örömmel értesítjük oldalunk látogatóit, hogy megújítottuk a www.zsindely.eu oldal szerkezetét.

Az eredeti, minőségi besorolásra alapuló menürendszert most egy praktikusabb, főleg a technikai paraméterekre alapuló kategorizálás váltotta fel. Ebben a rendszerben a zsindelyek vágási formája (téglány, hódfarkú, stb.), a ragasztás módja (öntapadó) és a zsindely anyagának minősége (oxidált vagy modifikált) szerint osztottuk csoportokra az IKO zsindelyeket.

Miért volt erre szükség? Eredeti elgondolásunk szerint a zsindelyeket minőségük és így javasol felhasználási területük szerint kategorizáltuk hobbi, gazdaságos, prémium és luxus kategóriákba. Arra gondoltunk, az elsődleges keresési kritérium látogatóink szempontjából a termék felhasználási területe és az adott területre leginkább passzoló zsindely megtalálása.

Látogatóink visszajelzése azonban arra enged következtetni, hogy több esetben félrevezetők lehetnek ezek az elnevezések. A hobbi és a gazdaságos (pl. Superglass) zsindelyeknél az a félelem merülhetett fel sokakban, hogy vajon elég jó-e az adott zsindely egy komolyabb projekthez, megfelelő lesz-e egy ilyen besorolású zsindely a házam védelméhez? Nem mindenki keresett meg minket ezekkel a félelmekkel, páran talán tovább léptek és más megoldáshoz folyamodtak, holott az adott zsindely esetleg tökéletesen illet volna az adott feladathoz.

A prémium zsindelyek elnevezése is adhatott okot fenntartásokra, hiszen ami prémium kategóriás, az valószínűleg sokba fog kerülni. Nos, a prémium zsindelyeknél, mint például az Armourglass, Armourshield vagy a Victorian zsindely ez csak annyiban igaz, hogy ezek a zsindelyek valóban többe kerülnek a gazdaságos zsindelyeknél, de minden szolgáltatás, ami ezekkel a felső kategóriás zsindelyekkel jár, megéri az utolsó ráköltött forintot is.
Mik ezek az extra szolgáltatások? Rögtön itt a garancia kérdése: sokan nem tudják, hogy az IKO olyan gyári garanciát biztosít az IKO zsindelyek fedezésére, ami a piacon egyedülálló. Minden zsindely össz garanciális idejében van egy un. Platina Időszak, ami azt jelenti, hogy az ezen időszakon belül feltárt gyári hibát az IKO saját költségén javítja, beleértve a hibás zsindely leszedését, a törmelék elszállítását, az új zsindely anyag árát és a felrakás összes költségét.
Nos, ez az a szolgáltatás, ami a Prémium kategóriás zsindelyek esetében jóval hosszabb, mint az alacsonyabb (és olcsóbb) zsindelyek esetében. Míg a Superglass (gazdaságos zsindely) esetében ez a Platina időszak 5 év, addig az Armourglass zsindely esetében 10 év! Gondoljunk bele egy percre: a gyártó 10 éven át vállalja, hogy kicserél minden gyári hibás zsindelyt!! Ez mutatja, mennyire bízik az IKO a zsindelyében. Fontos kiemelnünk, hogy ez csak a Platina időszak, ezen túl még további garanciális időt biztosít a gyártó, az Armourglass zsindely esetén plusz 10, összesen 20 évet.

A legfélrevezetőbb megnevezés és a jelenlegi változások legfőbb oka a “Luxus kategória” volt. Olyan sokan riadtak vissza ettől a hangzatos névtől, hogy szükségessé vált más besorolási rendszert felállítani.
Pedig ez egy sajnálatos félreértés volt. A luxus kategóriába sorolt zsindelyek, a Cambridge Xpress és a Cambrige Xtreme valóban a legpatinásabb, legszebb házak koronái, de áruk messze elmarad értéküktől. Amig a gazdaságos Superglass zsindely ára 1,950.- Ft- 2,069.- Ft körül mozog bruttó árban, addig a Cambridge Xpress, a maga 25 éves garanciális idejével, duplán laminált, robosztus szerkezetével és tekintélyes 12 kg/m2 súlyával mindössze 2,522.- Ft bruttó áron kerül forgalomba. Ha összehasonlítuk ezt a négyzetméter árat más prémium tetőfedő termékek áraival, láthatjuk, hogy bár valóban luxus minőségi osztályba tartozó termékről beszélünk, de nem egy egekbe árazott, megfizethetetlen választásról.
A Cambridge zsindelyek egyre növekvő súlyt képviselnek értékesítésünkben, ami jól mutatja, hogy vásárlóink tudatában vannak, mennyire kivételes ár/érték arányú terméket kapnak pénzükért.

A jelen besorolás, ami a termékek fizikai tulajdonságai alapján történik, valóban sokkal átláthatóbb és kezelhetőbb. Így mindenki ki tudja választani az adott csoportban számára legmegfelelőbb zsindelyt és nem zavarja össze látogatóinkat a hangzatos, de talán félrevezető titulus.

Jó böngészést kívánunk!

 

Vélemény, hozzászólás?