Monarch modifikált zsindely

Monarch modifikált
Monarch APP modifikált téglány zsindely

A Monarch téglány APP modifikált téglány tetőzsindely a legfelső minőségi kategóriát képviseli. Ez a zsindely jelenti jelenleg a zsindelygyártás legmagasabb minőségét, ami a termék alapanyagát illeti. Talán túlzás is a magyar éghajlati viszonyok között olyan modifikált terméket választani, amit a skandináv klímára fejlesztettek ki. Azok számára ideális választás, akik a hideg telek és a forró nyarak hőingadozásai miatt aggódnak és szeretnének egy sok évtizeden át tökéletesen működő tetőt életük legnagyobb befektetése fölé.

Mit is jelent a sokak által varázsigeként emlegetett “modifikált” jelző? Egyszerűen annyit, hogy az IKO gyárában az eredetileg oxidált bitumen masszához olyan műanyag polimer granulátumot adnak hozzá, amelyik megváltoztatja (modifikálja) a bitumen molekuláris térszerkezetét. Ez a műanyag polimer granulátum egy Ataktikus PoliPropilén , innen a rövidítés, “APP modifikált”. Létezik még SBS modifikált bitumen is, ez inkább a vízszigetelő lemezek gyártásánál használatos alapanyag, bár kapható az európai piacon SBS-es zsindely is.
A gyártás folyamatát úgy lehet elképzelni, hogy a megfelelően temperált bitumentankba egy konvejor felemeli a granulátumot tartalmazó zsákot és beleönti a forró bitumenbe. Ezután egy számítógéppel vezérelt keverési és temperálási periódus következik, majd amikor a modifikált keverék készen áll a felhasználásra, egy szintén temperált csővezeték hálózaton a zsindelyt bitumennel beborító egységbe, az ún. coater-be pumpálják.
Innetől a gyártási folyamat gyakorlatilag megegyezik az oxidbitumenes zsindelyek gyártásával.

Mit tesz az APP modifikálás a zsindellyel és milyen előnyöket jelent?
Ahogy előbb írtuk, a modifikáló műanyag beépül a bitumen térhálójába és a molekulák közötti kapcsolatot rugalmasabbá, kevésbe rigiddé teszi. Ezt az előnyt akkor “használja ki” a zsindely, amikor nagyon nagy hőingadozásokat kell kiállnia, hiszen a modifikáló anyagnak köszönhetően a molekulák közötti kötés sokkal később “fárad el” a dilattációs mozgások következtében, összehasonlítva az oxidbitumen merevebb, kevésbé rugalmas térszerkezetével. A zsindelytető bizony akár 80 C°-ra is fel tud melegedni a közvetlen napsütés hatására, míg az téli éjszakákon akár -15 C° fok is lehet. Ez egy 24 órán belül majd 100 C° hőingadozás!! Bizony szükségünk van minden védelemre egy ilyen zord klimatikus feltételrendszerben…. Ismét csak ki kell emelnünk a szellőzés fontosságát, hiszen nem mindegy, hogy az említett 80 C° folyamatos hűtést kap alulról a beáramló hideg levegő által, vagy “megfőzi” az egész rétegrendet, tekintve hogy a levegő nem tud szabadon áramlani a szellőzés hiánya miatt.

Elérhető raktárról, azonnali átvétellel, 6 gyönyörű színben: Earthone Cedar árnyékolt világos barna, Harvard Slate szürke, Dual Black fekete, Autumn Brown sötét barna, Aged Redwood vöröses barna és Riviera Red vörös.

Ár: 6,760.- Ft / m2 bruttó (27% ÁFÁ-t tartalmaz) Nettó 5,323.- Ft / m2

Hívjon minket! +36-30-468-9945

Technikai paraméterÉrték
Fedett négyzetméter súly:12,5 kg / fedett tető m2
Technológia:APP modifikált bitumen
Csomag / raklap:45 csomag – 116,1 m2 / raklap
Max. mennyiség / csomag:max. 2,58 m2 fedett tető
Használható tetőlejtés:15° és 85° között
Hordozó réteg:Üvegfátyol
Tapadás fajtája:Thermoaktív öntapadó pontok SBS modifikált bitumenből
Felhasználási terület:Minden tetőfedési feladat: Lakóházak, ipari létesítmények, kiegészítő épületek, garázs, terasz tetők
Rögzítése:Szögelés (Hegeszthető, APP modifikált!)
Hátoldali fólia:NEM KELL eltávolítani!
CE jelölés:CE jelölt
Tüzbesorolás:Broof T1
Dokumentáció:Garancialevél, DoP (Teljesítménynyilatkozat)
Elérhetősége:Rendlehető, várható szállítás 3-5 munkanap
Házhoz szállítás:450.000 Ft összeg felett ingyenes!
Granulátum tapadás (EN 12039)max. 1,2 g
Szakítószilárdság hossz* (EN 12311-1)1000 N/50 mm
Szakítószilárdság kereszt* (EN 12311-1)600 N/50 mm
Nyúlás hossz + kereszt (EN 12311-1)3,5%
Szögkitépési ellenállás (EN 12311-1)165 N
Külső tűzrreakcióBroofT1
Éghetőségi besorolásclass E
Teljesítmény nyilatkozat letölthető (DOP)www.ikodop.eu
Platinum garanciális időszak (teljes védelem)10 év
Összes garanciális idő25 év