Zsindely felrakás videó

A zsindelyfedés legfontosabb kritériuma, ami a hosszú évek során leginkább befolyásolja tetőfedésének biztonságát, vízzárást és megbízhatóságát, az nem a választott anyag minősége, garanciális ideje és még csak nem is az ára…

Hogy mi határozza meg, hogy Ön boldog, elégedett és elkötelezett zsindely rajongó legyen a jövőre nézve? Nos, a zsindely felrakás szakszerűsége, a tetőszerkezet, a rétegrend kialakításának professzionalizmusa.

Bizony, majdnem mindegy, hogy mennyit költ a héjalásra, szinte mellékes, milyen garanciális idővel bír a vásárolt tetőzsindely. Amennyiben a termék a gyártó előírásait a legmesszebb menőkig betartva kerül a tetőre, bizonyos, hogy sok-sok évtizeden át védi majd tetőjét.

Sajnos ennek az ellenkezője is igaz: hiába költi pénzét a legmagasabb minőségű, leghosszabb garanciális idejű zsindely megvásárálására, ha a felrakás szakszerűtlensége miatt a zsindelyezés idő előtt elöregedik és beázást, kipergést, lehámlást produkál. Ilyenkor nem a zsindely anyagában van a hiba, hanem a zsindely felrakás szakszerűségében.

Ennyit a rossz hírekről. 🙂 És most jöjjön a jó: természetesen mindent megteszünk, hogy a zsindely felrakás során véthető hibák elkerülését segítsük ügyfeleink számára. Minden érdeklődő figyelmét felhívjuk azokra a tipikus hibákra, amiket majdnem minden kivitelezés során elkövetnek, különböző okokból (fordított kezdősor, eltolás hiánya, gerinc- és vápa képzés szakszerűtlensége, stb.) Minden kérdésre készségesen válaszolunk, hiszen nekünk is elemi érdekünk, hogy az általunk értékesített zsindely tökéletes fedést adva kerüljön fel a tetőre és ne generáljon később reklamációt. Társoldalunkon egy komolyabb blogbejegyzésben taglaljuk a 6 leggyakoribb zsindely felrakási hibát, amely bejegyzést már több, mint 11,000 látogató olvasott el!
Szintén érdekes az átzsindelyezésről írott, képes beszámolónk.

De mint tudjuk, sokszor nem könnyű mindent elmondani. Sok esetben kimaradnak pontok, amiket fontos lett volna átbeszélni egy-egy projekt megkezdése előtt. Jó lenne egy összeszedett, pontokba sorolt utasítás arról,  mit hogyan is kell csinálni.

IKO zsindely felrakásNos, amint arra már a címben utaltunk, az IKO csatornáján közzé tett egy új ZSINDELY FELRAKÁS TUTORIAL VIDEÓ bejegyzést, ami a legapróbb részletekig taglalja a különböző zsindely típusok felrakásásnál adódó feladatokat, hibalehetőségeket és kikerülésük módjait. Ugyan az IKO szerényen “IKO zsindely felrakása – Tetőfedők alapfokú online zsindelyezési útmutatója“-nak nevezi ezt a videó bejegyzést, az messze túlmutat egy alapfokú képzés anyagán.

Gyakorlatilag a teljes zsindelyezés bemutatásra kerül, kivéve talán egy-két kényesebb csomóponti megoldás vagy bonyolultabb tetőformáció leírását, amik már valóban a tetőfedés magasiskoláját jelentik. Ha minden, zsindelyezésre vállalkozó szakember csak ezt az egy videót nézi meg munkája előtt/alatt, máris nagyságrendekkel nő az elégedett zsindely rajongók tábora.

Mind szakembereknek, mind pedig építtetőknek, magánembereknek, lelkes barkácsolóknak hasznos, informatív és a zsindely szakmában kötelező mozi.

(Amennyiben letölthető, írásos dokumentációt szeretne, társoldalunk letöltési felületén beszerezhető az IKO Alkalmazástechnikai Útmutatója)

Vélemény, hozzászólás?